Dricka och mat som brukar serveras på festivaler

När det är dags för festival så spelar det egentligen inte någon roll exakt vilken typ av festival det är, för det kommer finnas mat också! Och när det samlas mycket folk så samlas det även många matförsäljare. I följande inlägg kan du läsa om populär mat på festivaler.

Mexikansk texmex slår aldrig fel

Starkt och smakrikt är det som maten i Mexiko brukar vara känt för. På festivaler brukar man kunna beställa tacos och nachos. Det här är väldigt gott och enkelt om man är flera stycken som vill dela. Trevlig mat helt enkelt när man är på festival med vänner.

Hamburgare och öl

Något av det absolut bästa på festivaler är att dricka öl och äta hamburgare. Det funkar otroligt bra ihop och det är enkelt att göra, vilket gör att man sällan blir besviken på smaken. Sedan kan man såklart välja om man vill ha en lyxigare variant eller om man hellre är okay med något mer snabbmatsaktigt.

Smålandsrullen

I tunnbröd kan man få olika fyllningar och den här rätten har fått det fina namnet; Smålandsrullen. Det finns många vegetariska alternativ när det kommer till den här rätten vilket gör den väldigt populär bland besökare på festivaler.

Falafel eller kebab

Om man är sugen på något som är gott och som går snabbt så är falafel och kebab två bra alternativ. Det kan dock vara smart att avstå vitlökssåsen om man är på festival för att förhoppningsvis träffa någon. Eller så kan man ta risken och hoppas på att den andra också ätit vitlök.

Pizza på italienares vis

På festivaler brukar det finnas den fina möjligheter att äta pizza precis så som de gör i Italien, nämligen en slice av vilken pizza man vill. Det här ger en oändlig rad med valmöjligheter om man skulle vilka prova olika sorter.