Dryck och mat som går hem på festivaler

När det kommer till att planera en festival så är det viktigt att man kommer ihåg att planera hur man ska sköta allt det som har med mat och dricka att göra. I följande inlägg kommer du kunna läsa lite mer om hur man ska tänka när man planerar de här bitarna. Man kan ju nämligen inte laga alltför avancerad mat eftersom det är många som vill ha mat på samma gång. Läs här om mer tips!

Mat som går snabbt men inte nödvändigtvis är snabbmat

När man är på festival så vill man gärna ha sin mat snabbt. Och det är enkelt fixat om det endast är en person som beställer. Men tänk när alla ska äta samtidigt. Då blir det fart i köket! Och det gäller att servera alla så god mat som möjligt och så snabbt som möjligt! Man får dock passa sig för att det blir snabbmatsställen av det hela. Det är ju inte riktigt det man är ute efter när man är på festival. Och det går ju att laga bra mat snabbt.

Mat som är enkel att äta

När man är på festival så vill man inte behöva böka med hur man ska äta. Det är klart att man i viss mån kan äta med bestick, men det är väldigt mycket enklare om man har mat som man kan hålla i händerna. Det är också väldigt mycket bättre för miljön om man slipper använda engångsprylar varje gång man ska servera en rätt. Det kan ju bli ganska många sådana om alla på festivalen ska äta. Så tänk på det alternativet som är enklast och som är bäst för miljön. Och kom ihåg att det är även bättre för din ekonomi. Det kanske krävs lite mer planering men det är det helt klart värt i slutändan.