Typisk dricka på en festival

När det är dags för festival så brukar det finnas många som direkt tänker på alla goda drycker man kan avnjuta vanligtvis på sådana event. Det kan dock skilja sig mycket mellan olika event beroende på vad för typ av festival det är det handlar om. Om du ska arrangera en festival så kommer här några typiska drycker som brukar serveras.

Öl

Det här är kanske den mest självklara drycken när det kommer till festivaler! En kall öl i ett publikhav är inte helt fel. Och om det är inomhus så kan man ju alltid gå och hänga lite i baren innan man kollar nästa spelning.

Vin

Många svenskar har börjat uppskatta vin mer och mer. På en del festivaler kan det därför vara klokt att ha med vin som ett alternativ på dryckesmenyn. Kom ihåg att det kan vara bra att ha både rött och vitt vin och om det är sommar så kanske även rosé är ett alternativ.

Sprit

Drinkar är alltid kul även om det inte är den typiska drycken som man springer runt med på en festival. Det kan dock vara kul om det är en lite mer classy festival. Man kan ju ha ett urval drinkar.

Champagne

Något som de brukar ha på utomhusfestivaler i Sverige på sommaren är en särskild bar där man kan beställa in champagne. Och då snackar vi fin champagne! Riktigt trevligt och absolut ett alternativ om dina gäster är intresserade av att betala det priset.

Alkoholfria alternativ

Om du ska ordna en festival så är det väldigt viktigt att du inte glömmer bort den här punkten. Tänk att det finns många som inte vill eller kan dricka alkohol. Och man ska alltid ha alternativ för dem. Det kan såklart handla om vatten, men man kan se till att det finns läsk och alkoholfria viner/ölsorter också.