Bästa hamburgaren på ölfestivalen

Få saker går så bra ihop med öl som hamburgare. Det är nästan som att de två blev skapta för att ackompanjera varandra. Det finns såklart utmanare, som i Danmark har de till exempel till och med lanserat en glass med ölsmak. Men det har inte blivit lika lyckat som en riktigt god hamburgare till ölen.

Varför passar öl och hamburgare så bra ihop?

Det här kan vara en av de svåraste frågorna någonsin att besvara, men faktum kvarstår att öl och hamburgare är en riktigt bra kombination. Kanske beror det på en kombination på molekylnivå som gör den här smakupplevelsen så fantastisk? Ett tips till dig som grillar själv är att hälla i lite, lite öl i köttet innan du börjar forma burgarna. Det här ger dem en lite söt och mustig smak. Väldigt gott på sommaren när man grillar en kväll!

Bra tillbehör till hamburgaren

Glöm inte tillbehören till hamburgaren. Det är såklart inte endast en eller två öl som ska vara serverad kall, det kan även vara gott med pommes eller chips till. Och sedan kan man alltid experimentera med olika såser.

Några hemliga ingredienser som kan göra stor skillnad

Glöm inte att det som gör hamburgaren extra speciell är de där särskilda ingredienserna! En del gillar saltgurka medan andra kanske föredrar picklade rödlökar. En favorit i sommar har dock varit guacamole med mycket vitlök.

Endast särskild öl passar till hamburgare?

Det här påståendet är såklart inte sant! Allt handlar bara om vilka smakkombinationer man lyckas uppnå. En mörk öl kanske fungerar bäst till en grillad hamburgare med bbq-sås, medan en ljus öl kanske passar bättre till en hamburgare som har en stark sås. Det här är dock väldigt individuellt och just därför är det så kul att man kan prova olika saker när man är på ölfestival.