Hygien, skyddskläder och handskar för mathantering

När det handlar om att hitta de bästa skyddskläderna och handskar för mathantering så kan det kännas lite utav en djungel på marknaden, eftersom det finns så många olika leverantörer av de här produkterna. Det man kan göra är att man antingen går på rekommendationer, eller så kan man fråga leverantörerna om man kan få specialerbjudanden på grund av att man tänker köpa in många. I följande inlägg kommer du kunna läsa mer om sådant som kan vara viktigt att tänka på när det kommer till hygien kring mathanteringen.

Handskar är ett måste

Om man jobbar med mat på en festival så är det väldigt viktig att man har bra handskar på sig. De får inte vara för stora eller tjocka eftersom det då kommer bli svårt att hantera maten.

Bra om de som arbetar i kök har hårnät

Det finns väl inget värre än att hitta hårstrån i maten? Se därför till att de som jobbar med maten har hårnät på sig, eller kepsar så att inte hår faller ner i maten. Det är klart att det alltid kan ske ett misstag, men det är faktiskt viktigt att man har detta. Annars kan kunderna bli väldigt upprörda om det är hår i deras mat. Inte kul!

Låt inte den som hanterar pengar ta hand om maten

Eftersom den som ska hantera pengarna kommer att få många bakterier på sig är det smart att låta denna hålla sig borta från maten helt och hållet.

Se till att alla stationer är rena hela tiden

Även om det är stressigt måste man hela tiden se till att det är rent vid den stationen som man jobbar vid. Det kan man utbilda sin kökspersonal till och när de väl lärt sig det så kommer det vara mycket lättare för de som ska städa köket på kvällen.